BLOGGER TEMPLATES AND Tagged Layouts »

Tuesday, 29 March 2011

discovery:penguin cumey,kuceng baek,kuceng jahat,ikan emas hitler!

"scene 1"

kucing n penguin love each other..sweet couple!

kucing ni kalo date ngan penguin ni mesti sweet gler!



Dua haiwan berbeza, berlainan negara, berlainan kisah… namun mereka berdua mempunyai satu persamaan iaitu mempunyai corak berbentuk ‘hati’ or 'love' di badan mereka.
Al kisah menceritakan discovery ni berlaku kepada seorang jurugambar, Sue Food, yang gemar mengembara ke Antartika dan Artik untuk menangkap hidupan di alam sejuk itu. Selama lebih 20 tahun merakam detik-detik berharga hidupan liar di sana, usaha Sue akhirnya membuahkan hasil apabila berjaya menangkap gambar seekor anak penguin jenis Aptenodytes forsteri ataupun Emperor penguin yang bercorak satu dalam sejuta.
cumey penguin ni..male or female??hehe..

Anak penguin tersebut mempunyai corak berbentuk hati di dadanya dan membolehkan  Sue Food memenangi pelbagai anugerah melalui gambar tersebut. Emperor penguin merupakan jenis penguin yang tertinggi dan terbesar.
Lain ceritanya yang berlaku di Plymouth, UK apabila seekor kucing putih bertompok hitam dijumpai bercorak sedemikian. Kucing yang dibuang oleh tuan lamanya ini kemudiannya dihantar ke pusat perlindungan haiwan.
Seorang staff di pusat itu berkata mereka terkejut apabila ternampak corak unik yang merupakan bentuk hati yang sempurna di badan kucing tersebut. Katie Barkell berkata mereka menanti jika ada keluarga yang mahu mengambil kucing unik ini sebagai haiwan peliharaan mereka.

sape nk bli kuceng ni??bnyk cantexx!!haha


Namun mereka turut akan berasa sedih kerana terpaksa melepaskan ‘Bette Davis’, nama kucing tersebut bersempena nama pelakon dari Amerika pada 1930-an.



"scene 2"

kucing bermisai Ala-Ala HITLER!!


Sementara itu, beberapa ekor kucing juga dijumpai dengan keunikan yang sama dengan ‘Adolfish’. Dan kucing-kucing ini dipanggil ‘Kittler’.
Diharapkan kucing ini tidak pula mencuba untuk menguasai dunia satu hari nanti ye…


acceptable x kalo jd HITLER??upload jela..yg ni x mengganas sngt..hehe





OPPPSSS!! ad lg "scene 3"

Seekor ikan emas dari Stockpot, UK, diberi nama Adolfish gara-gara memiliki corak hitam di mulutnya yang seakan-akan misai Adolf Hitler, seorang pemimpin Nazi yang digeruni satu masa dahulu.

kne sumpah!!hitler jd ikan emas..tp cumey plak ikan 2 kn??nsb bek hitler xde janggut..kalo x ikan 2  macho dah..haha


Pemiliknya, Chris Schatynski, dan isteri, Sarah, menyedari keunikan corak ikan tersebut ketika hendak memberi makan kepada ikan tersebut. 

Diharapkan ikan ini juga tidak pula mencuba untuk menguasai dunia satu hari nanti ye…

that all my friendsss!!!     
"on my own,here we go"

5 comments:

cik chopu said...

haha, comel pulak hitler hitler sekalian tuh. kecuali si hitler sebenar lah, muka nak konkrit je.

gadis melayu said...
This comment has been removed by the author.
gadis melayu said...

jom terjah sini..

http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/04/blog-ni-aku-rasa-patut-popular-laa.html

whatsernameizhar said...

hitler sbnar x cumey..buroks..hehe

mizzCloudy said...

ASKOM HAI CANTIK BLOG... COMEL SANGAT KUCING ITU...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...